2009. március 31., kedd

Rossz érzés...!

Kukucs játék, letakarom a fejemet...


....és nagyon nevetek, ha anya leveszi a pólót a fejemről!




Esti villogás!


2008. március 30. A család!:)


2008. január, Félix 1 és fél éves.


Kis Einstein!:D


2007. Húsvét, Félix 9 hónapos


Figyelő hangya:)



Félix tegnap este megint elkezdte a fejletakarós játékát. Ez úgy indul mint a kukucs játék, csak nem az a vége. Őmanósága letakarja a fejét (általában az én pólómmal), és az alatt örömködik és nevet. Ha mondom neki, hogy "kukucs", nem húzza le a fejéről a pólót, hanem még jobban örömködik. Szerintem az Ő "olvasatában " ez a kukucs játék.:)
Előszedte még a zseblámpázó, és zseblámpával villogtató tudományát is, mivel megint megtalálta az apukám biciklis lámpáját. A sötét szobában játszott vele. Utána jött a szokásos ugrálás és futkározás. Éjfélkor aludt el.

Látom rajta, hogy nagyon hiányzik neki a fejlesztés, de itthon ezt nem nagyon tudom megoldani, (a "leülős" részét) főleg azért, mert a Rebus is itthon van. Állandóan segíteni akar, de azzal sajna csak azt éri el, hogy eltereli vele a Félix (kevéske) figyelmét. Tudom, hogy jót (meg figyelmet) szeretne, de néha nagyon kiakaszt vele.
Úgyhogy a mostani napokra maradnak a mozgásos dolgok (már amennyit enged belőle), meg az éneklés és mondókázás. Nagyon rosszul érzem magam miatta. Olyan érzés, mind ha nem tennék meg mindent a fejlődéséért!:(
Most az apummal reggeliznek, aztán irány a Tesco.
Na, a Tescozás elmaradt, mert a Tamás nem akart eljönni. Én meg egyedül nem megyek két gyerekkel nagybevásárolni. Majd legközelebb.
A Rebekát ma korán elküldtem aludni, mert délután megyünk az I-hez kabátot nézni, mert hétvégén nem találtak. Így a Félixszel tudtam egy keveset foglalkozni. Rajzoltunk(tam) minden félét, közbe mondókáztunk(tam). Nagyon tetszett neki. Úgy veszem észre, hogy egyre több dolgot megért. Mikor leesett a ceruza, mondtam neki, hogy "vedd fel a ceruzát", és felvette. Többször is. Az nem biztos, hogy a ceruza szót ismeri, de azt, hogy "vedd fel" azt már biztos.
PECS-eztünk is egy kicsit.
Amit már biztosan tud: perec, cumi, La-La (Teletubbies-ból a kedvence), alma (a zöld alma az alma, a piros az "még" nem), kesztyű (itt is a piros kesztyű a kesztyű, a többi színű nem), búgócsiga, fésű ( itt is ragaszkodik egy bizonyos fésűhöz). Van még pár dolog amit már gyakorlunk, de azok még nem biztosak.
Most az apája altatja. Újabban vele hamarabb elalszik. Velem mindig játszani akar alvás helyett!:)

2009. március 30., hétfő

REBEKA NÉGY ÉVES LETT!!!

Pirosra mázolt Rebeka


A Rebekának ma van a negyedik szülinapja. Az óvodába még nem engedtem el, nehogy valami bacit becipeljen magával. Pedig nagyon várta, hogy a többi gyerkőccel szülinapozzanak. Majd ha meggyógyul, bepótolják!
Már reggel megköszöntöttük, aputól csokit, tőlünk egy Anna, Peti és Gergő-s könyvet, a Félixtől pedig egy unikornis pónit kapott. Nagyon örült a könyvnek, mert nagyon rá van kattanva Bartos Erikára! Mondjuk nem csodálom, mert nagyon jók a könyvei!:) (Már el is olvastuk!)
Félixem még mindig nincs túl jól. Most már három napja, hogy alig evett. Pár darab sósperec volt a napi adagja. De legalább iszik! A dokitémát még mindig jegelem, mert úgysem mondana mást, mint amit amúgy is csinálok velük!

Félix délután nagyon sokat aludt! Ilyet még soha nem csinált. Látszik rajta, hogy nincs túl jól. És ráadásul nagyon éhes! Szegénykém a szalámit szedegeti ki hűtőből
állandóan, és nagyon sír amikor visszarakom. Eszméletlenül sajnálom. Ma is próbáltam kajaügyben újítani, de semmi siker.
ANITA! Az étcsokival már én is próbálkoztam, de tegnap meg tegnap előtt nem ette meg. Ma már evett belőle egy kicsit.

2009. március 29., vasárnap

Rossz éjszaka........ és a folytatás!

Ördög és Mikulás keveréke:)



Apája megeszi!:)


Nagyon rosszul telt az éjszaka! Szegény Félix össze-vissza vergődött, mert megint fájt a pocija. Nem tudom mi baja lehet. Már több mint egy hete "benyalt" valamit a kórházban, amikor meglátogattuk V-t (másik sógornőm) és a pici B-t! Utána az Félix hányt és hasmenése lett. A hasmenéstől azóta sem szabadulunk, hiába a diéta. Biztos, hogy az a baj, hogy nem tudom vele tartatni a "klasszikus" diétát, mert egy csomó dolgot nem eszik és iszik meg!:( És a bodza szörpön kívül nem is iszik meg mást. Pedig már egy csomó teával bepróbálkoztam, de mindet elhajította jó messzire.
Valószínű, hogy a doktornőnél fogunk kikötni, pedig nagyon nem akarom!!! Elég "érdekesen" áll hozzánk, nem igazából fogadja(?) el, hogy a Félix autizmussal él! És pont ezért a vele kapcsolatos "furcsaságot" nevelési hibaként, vagy a keménység hiányaként ró fel nekem. Milyen jó lenne, ha csak az lenne!
Remélem a napunk jobb lesz, mint az éjszakánk.

Hát, a napunk csak annyival lett jobb, hogy jó kedve van a manónak.
Már nem is tudom, hogy hányadik adag bady hipózásánál tartok.
Találtam még egy folyadékot, amit hajlandó meginni, és egészségesebb, mint a szörpi. Most azt adagolom neki. Enni változatlanul nem akar, pedig már megint egy csomó mindent próbáltam. Főztem neki rizst egy pici sóval, leturmixoltam, kevertem bele pépesített almát, meg banánt. Na, ezt úgy kiköpte, mint a sicc! Nem vettem észre, hogy maradt benne nagyobb rizsdarab, és Ő úgy már nem eszi meg. Fogtam az egészet, és átpasszíroztam szitán, gondoltam, majd úgy! Én kis naiv! Úgy sem ette meg. Új íz=köpködés, nem evés. Ez van. Most mát végképp nem tudom, hogy mit adjak neki! Most itt "kotlik" mellettem, és a DVD írót, meg a lejátszót nyomkodja ki, be! Szereti ezt csinálni. Ma csak délután négykor aludt el. Nem tudom, mi lesz így éjszaka.....

2009. március 28., szombat

Játszótér, séta!

Félix és a Huple (ez a kedvenc képem)


Elmoval alvás


Rebeka elaludt a földön!:))))


2008.nyár, győri állatkert


A mai reggel elég jól kezdődött. Mikor felébredtem, azt vettem észre, hogy már nyolc óra is elmúlt és a Félix még mindig alszik. Ilyen már nem is tudom, hogy mikor volt utoljára. Pedig tegnap este már fél tizenkettő előtt aludt!:P
Reggeli után elindultunk egyet sétálni, gondoltam, elmegyünk a közeli játszira, kicsit hintázunk, homokozunk....de nem tudtunk bemenni, mert tele volt iskolással.:( (Félix nem szereti a tömeget.)
Elindultunk a másik játszi felé, és reménykedtem, hogy ott meg nem lesz tele óvodással. Szerencsénk volt, csak ketten lézengtek a játszótéren. Tudtuk hintázni, csúszdázni, és egy kicsit homokoztunk is. Bár, azt nagyon hamar abbahagytuk, mert nagyon fújt a szél.
Majdnem elfelejtettem! Talált egy új, számára szuper játékot! Egy lapos tetejű, hullámos biciklitárolót fedezett fel a játszira menet. Először megpróbált alá bújni, de rájött, hogy Ő mát túl nagy hozzá. Utána nyújtotta a kezét (szemembe is nézett), hogy segítsek neki, felmászott rá, és elég "billegálisan" ugyan, de többször is végig sétált rajta! Nagyon ügyi volt!
(Azt is csak egyszer kellett megmutatnom neki, hogy hogyan másszon fel a csúszdánál a létrára.)
A séta után már nagyon ki volt éhezve a TV-re, úgyhogy betettem neki a Maszkabált, amit nagyon szeret. Remélem, most, hogy már egy kicsit többet tudunk kint lenni, egy kicsit lejjebb tudom majd szorítani a TV nézéssel töltött óráinak a számát.
Ebéd után nagyon hamar elaludt, pedig azt hittem, hogy a késői kelés miatt ma ki fog maradni a délutáni szundi.
A Rebusról meg majdnem elfelejtettem írni!
Mégsem hoztam ma haza, mert először úgy volt, hogy a sógor hozza, majd ez a terv is változott. Marad még egy napot! De hogy ne unatkozzak, ma valami vegyszert fröcskölt az egyik szemébe, miközben az I. (a keresztanyja) takarított! Szerencsére gyorsan kimosták, így egy kis pirosságon kívül nem lett baja a szemének!
Ilyenkor jó lenne a Félixet egy kicsit fejleszteni, de pár napja nagyon nem akar a fenekén megülni. Nem is nagyon akarom erőltetni, nehogy megutálja. Úgyhogy inkább csak mondókázunk, meg mozgásos dolgokat csinálunk.
Délután is elmentünk egy kicsit sétálni, amiből a kockaköveken való futkosás után, tuja alatt bújkodás lett! Alig tudtam kicsalogatni. Miután rájött hogy indulunk, hangos sivalkodással, és saját maga harapásával mutatta ki nemtetszését!:( Ja, és lefeküdt a földre, nyomatékot adva ottmaradási szándékának. Ezért haza felé ismét a nyakamban utazott!
Most vacsi, fürdés, fogmosás, ugrálás, rohangálás, és reményeim szerint korai alvás következik!

Egy pár régebbi kép!

2009. március 27., péntek

A mai nap!

Arany pofikák!:)


2006. Karácsony


Félix 5 hónapos


Rebeka 4 hónapos


Ezt megettem!:)


Rebeka 1 éves!:)


Rebeka és Anya


Mama és Rebeka (a Mama sajnos már nem él:((( )


Ma a Rebus elég hamar ébredt, csak azt hallottam, hogy a Papával olvastatja magának a Csipkerózsikát.:)
Félix önmagához képest nagyon sokáig aludt, már azt hittem, hogy valami baja van....de aztán rájöttem! Tegnap (ma) fél egyig ugrált, nem igazán lehetett elaltatni. Miután kipattant az isteni szikra a fejemből, már nem láttam rémeket!
Rebusomat délután elvitték a keresztszülei. Holnap dél körül megyek majd érte. Remélem sikerül tavaszi kabátot venni neki a szülinapjára, mert a mostani elvitelének ez a legfőbb célja!
Félix biciklizett egy kicsit a Papával, de mivel nem akart bejönni (ezt földön fekvéssel jelezte:D), elmentünk egyet sétálni. A szokásos kavicsozás, kockakövön rohangálás után, nagy nehézségek árán elindultunk. Mivel ma egy kicsit hosszabbat szerettem volna sétálni, nem a megszokott útvonalon mentünk. Ez eleinte nem nagyon tetszett neki, mindig vissza akart fordulni. De egy macska meggyőzte! Őkelme nagyon szereti a cicákat. Azt látni kellett volna, hogy mit művelt vele. A végén még le is feküdt a földre, csak hogy a cica rámászhasson. Ezzel elég nagy feltűnést keltettünk. Volt egy pár "neveletlen kölyök", meg "miért hagyja ezt neki" beszólás is, de az ilyenek már rég nem érdekelnek. Én speciel örülök neki, hogy egy élőlénnyel felveszi a kapcsolatot. Nekem ez egy kis földön fetrengést megér!
Utána már "gázosabb" volt a hazafelé út, mert mindig vissza felé akart menni. Ráadásul talált egy nagyon szimpatikus, díszkővel kirakott fekvőrendőrt, és azon szaladgált. Végül meguntam, és a nyakamban szállítottam haza.
Jelenleg a fürdőkádban van Őurasága, és feltett szándéka, hogy az összes fürdővizet a kőre meregesse. Megyek, és megpróbálom megakadályozni, némi játék kilátásba helyezésével!:)
Nem nagyon sikerült a megakadályozás, így gyorsan kimenekítettem a tett színhelyéről!:)
Mos még pár óra ugrálás az ágyon, futkározás a szobában és utána (remélhetőleg) szundi!

Elkezdtem!


Manókák


Vigyori ( Rebeka 2 napos)


Rebeka megszületett! 2005. március 30.


Újszülött Rebeka és Apa


Félix megszületett (2006.július11.)



Már otthon! (Félix 4 napos)


Hát, úgy néz ki, hogy én is elkezdem az írást.
Elsősorban azért, hogy a gyerkőceim vissza tudják majd olvasni, hogy mi is történt velük!
Meg azért,mert állítólag így majd jobban vissza tudok emlékezni Félix minden apró kis fejlődésére!
Egyenlőre nagyon kezdő vagyok a témában, így lehet, hogy egy csomó dolgot rosszul fogok csinálni, de remélem, hamar belejövök!


Hát elég "béna" vagyok! :P
Gőzöm sincs, hogy hogyan kell képeket feltenni! Majdcsak rájövök erre is.....