2011. március 19., szombat

Ajjaj cicababa.................és társai.

Előzőleg már erről is írtam (http://klennerkata.blogspot.com/2010/12/felix.html), hogy az ABA tréningen tanult dolgokkal próbálom a Félixet szóra bírni.
Egyre ügyesebb!
Sok dolog van amit már megpróbál utánam mondani, de ez elég nehezen megy neki. Sok esetben összecseréli a hangokat. De a lényeg az, hogy próbálja!
Ami már (szinte) tökéletes, az a KÉREK szó. Nem csak kimondani tudja (ké.ek), hanem kérni is tud!
Sőt! Ezeket már mondja:
Ké.ek kakaó!
Ké.ek föszö (szörpöt)!
Ké.ek te.et (tejet)!
Ké.ek tuoli (túrórudit)

Amit még ügyesen mond, azok a számok 1-10-ig. Lehet, hogy csak számunkra érthető az ahogyan mondja, de nekem már ez is öröm.

Számomra viszont ez a legcukibb sztori a beszéddel kapcsolatban!
Az egyik délután elvittem magammal a Félixet kutyát sétáltatni, mivel az apunak nem volt kedve vigyázni rá (azt azért megígérte, hogy a a Félix nem bírja, akkor érte jön és hazaviszi).
A nagy körre mentünk, ami kb. 6 km hosszú. A Félix nagyon ügyin sétált. Kb. 4,5 km után kezdett csak nyafogni.
Felhívtam az aput, hogy jöjjön érte. Még kb. 500m-t kellett menni a megbeszélt talaálka helyig, de Félix egyre jobban fáradt és nyafogott. Egyszer csak megállt, rám nézett, és "közölte velem", hogy "Ajjaj Cicababa ajjaj"!:) (azaz nagyon fáradt vagyok már anya!)
Majdnem megzabáltam!:D

Én szoktam Őt néha Cicababának hívni.
Ő saját magát csak "lebabázza".:)

Bosszúságok sokasága.....

...avagy nehezen elintéződő ügyeink.

1. Szakértői bizottság szakvéleménye a Félixről.
Előzmény itt (http://klennerkata.blogspot.com/2010/12/felix.html).
Én kis naiv azt gondoltam, hogy ha már megvolt a vizsgálat, akkor 2 héten belül a kezemben lesz a papír. De nem így lett (ami talán részben az én hibám).
A vizsgálat alatt M. néni keresett rajtam egy 2,5 éve a Vadaskertben történt vizsgálat papírját. Már nem emlékeztem rá, hogy akkor elküldtem, vagy nem, mindenesetre megígértem neki, hogy az emelt családis papírokkal küldeni fogom. Na, ezt elfelejtettem. Felhívtam, hogy mennyire sürgős neki . Küldjem azonnal, vagy ráér, ha arra járok. Azt mondta ráér. Csak azért kell neki, hogy a Félix papírjai között meglegyen.
Karácsonykor, az ünnepek között "arra jártam", de nem volt ott senki. Azt hittem, hogy legalább adminisztrátorok lesznek, de ők sem voltak.
Januárban pedig jöttek a betegeskedések, így nem jutottam el Győrbe.
A véleményt meg csak vártam türelmesen (nov. elejétől febr. közepéig), de nem jött.
Majd mikor már eluntam a várakozást, egy gyógypedagógus ismerősömmel rákérdeztettem a dologra. Nagy meglepetésemre azt a válasz kaptam, hogy azért nem küldték még a szakvéleményt, mert én nem vittem be az ominózus vizsgálati eredményt.
Ezen baromira felhúztam magam!!!! Akkor mondta volna azt, hogy postázzam azonnal, mert kell a szakvéleményhez! Hát nem?????
Még aznap postáztam a papírt egy levélke kíséretében.
A szakvélemény 2 hét múlva érkezett meg.
Elolvastam, és nagyon bepörögtem rajta.
A legjobban azon, hogy integrációra nem javasolták, holott szóban ígéretet kaptam rá. Ez egy "kicsinyes bosszú" lenne a levélke miatt..........? Igazából nem tudom, hogy mi másra gondoljak.
A másik dolog ami bántott, hogy a mozgását is rossznak ítélték. Nem igazán tudom hogy 5-10 perces vizsgálat, és pár kérdés (és sok szülőbe fojtott mondat) után hogy tudják ezt teljes bizonyossággal megítélni.
Az biztos, hogy nagyon bánt a dolog, és mérhetetlenül szomorú vagyok miatta.

2. A pelenka.
Nagy nehezen megkaptam a véleményt a pelenka felíratásához.
270db Tena slip plus "S" (nappali)
90db Tena slip super (éjszakai)
Felírattam a gyermekorvosunkkal, és elmentem kiváltani.
A patikában közölték velem, hogy ezt a mennyiséget már nem adhatják ki, mert 2 éve már, hogy a Tena pelenkákból összesen csak 270 db-ot lehet felíratni 3 hónapra, de ez lehet mind éjszakai.
Mondanom sem kell, rettenetesen örültem! Ez azt jelenti, hogy 3db jár egy napra. 2db nappalra, és 1db éjszakára. Szívás!!! A Félix min. 6db pelusra van hitelesítve naponta. Így vehetem meg a havi 3 csomag Tenát potom 9600Ft-ért.
Így sajnos nem sokkal vagyok előrébb.

3. Mozgássérült parkolási kártya (ami autiknak is jár)
Már 2,5 éve is járt volna, (akkor elhajtottak azzal az indokkal, hogy autiknak nem jár) de akkor még nem tudtam azt, amit most már tudok. Mégpedig azt, hogy az autizmussal élő emberek számára külön formanyomtatvány van, és nem a 7 pontos.
Ezzel az infóval vonultam be (a tüdőgyulladásom kellős közepén) a hölgyhöz, aki két éve elküldött. Változatlanul nem volt képben. Egy kis "vitatkozás" után felálltam, fogtam a gyerekemet és kivonultam.
A közgyógy intézésére már a Tamást küldtem be (ugyanabba az irodába). Ő sem tudott ez ügyben dűlőre jutni, pedig megpróbálta.
Az ügyintéző hölgy azonban megadta a telefonszámát mégpedig azért, hogy " ha esetleg a neten megtalálnánk a formanyomtatványt, akkor az neki mindenképpen mondjuk meg".
Megtaláltuk, a Tamás visszaszólt neki, a hölgy bocsánatkérés után elköszönt.
Pár telefon után kiderült, hogy a mi kártyánkat az okmányirodában csinálják, és csak az emelt családis papír, meg a gyerek (fényképezés céljából) kell hozzá. A formanyomtatvány benne van a gépben, és az ügyintéző tölti ki.
Másnap fél óra alatt a kezünkben volt a kártya!

Az biztos, hogy az "ügyintézésből" egyenlőre elegem van!!!!!!:P