2011. június 25., szombat

Vannak fejlemények ovi ügyben.
Végre valahára indul még egy speciális ovis csoport. Részleteket még nem tudok.
Nagyon vegyesek az érzéseim.
Részben örülök, mert Félixet 2 éves kora óta közösségbe javasolják. Így végre lesz lehetősége rendszeresen gyerkőcök között lenni. Ez jó!
Másrészt viszont rettenetesen féltem Őt. Teljesen kikészít a gondolat, hogy távol lesz tőlem, és nem látom mit csinál, vagy éppen mit csinálnak vele. Félek, hogy sokszor nem fogják tudni, hogy mit szeretne, és mi a jó neki.
A legnagyobb félelmem pedig az, hogy valami rossz dolog történik vele, és nem tudja nekem elmondani!
Tudom, hogy természetes dolog a szülőről (ill. szülőnek a gyerekről) való leválás, de nála ez más.
A Rebekánál nem volt gondom. Akkor nem kattogtam rajta egy percet sem. Tudtam hogy ha valami baja lesz, azt elmondja, és így találhatunk rá közösen megoldást.
Az biztos, hogy résen leszek!!!!!

2011. június 8., szerda

A Félixnek a mai napon kiesett az első tejfoga.
Mégpedig a jobb alsó 1-es.
Kis segítséggel történt a dolog.:)
Délután azt vettem észre, hogy nagyon furán áll a foga. Odahívtam, és megnéztem. Hát, nagyon mozgott már. Ezek után már Ő is jobban felfigyelt a szájában történő furcsaságokra. Folyamatosan húzta oda a kezemet. Én meg megpróbáltam kihúzni neki. Elsőre nem sikerült, így gondoltam hagyom. De Ő nem hagyta!:) Odahozta a papírzsepit, és mutatta, hogy hogy tegyem a fogára. Másodszorra sikerült. Egy kicsit nyafizott, de nem volt vészes.
Utána folyamatosan a foga helyét piszkálta. Fura volt neki.
Aztán este a fürdés után megkérdeztem tőle, hogy "hol a fogad?" Mire rámutatott az egyik hátsó fogára. Utána azt kérdeztem tőle, hogy "az anya hol húzta ki a fogadat?" Erre mutogatni kezdett a foga helyére.!:) Annyira cuki (és okos) volt!!!
A fogacska azóta a fogtartó macijában "csücsül"!:)