2012. július 15., vasárnap

Mindig elhatározom,.....

.....hogy rendszeresen írok a blogomba. Ez már megint nem jött össze. :(
Most megpróbálok egy rövid összegzést írni az elmúlt hónapokról.

Félix:
A január végén elkezdett éjszakai pelenkátlanság csődöt mondott. Pár hét egyedül alvás után a Félix visszaköltözött mellém, így a pelenka is visszakerült rá.
A nappali pelenkátlanság nagyon jól működött, az oviban nem is volt pelusra szükség. Pár hónapra kialakult egy tök jó kis rutin. Miután az oviból hazahoztam a Félixet, pelust adtam rá, 30percen belül belek@kilt. Ezek után a a nap többi részében elfelejthettük a pelenkát.
Sajnos a jó világnak június közepén vége lett. A Félix megbetegedett és antibiotikumot kapott. Nem igazán tudom, hogy az eddigi ab. szedéstől miben különbözött a mostani, de totál bekavarta k@kilásba. Az egésznek az lett a vége, hogy a feneke úgy felmaródott, hogy már nem volt rajta bőr. Ez persze baromira fájt neki, így a pelusozás egy rémálom volt. Kb. 2 hét után jött helyre a popsija, de a k@kilási rutin sajna nem tért vissza.
Jelenleg ott tartunk, hogy másfél hete ismételten antibiotikumot szedett és a feneke megint tropa......
Csak reménykedni merek, hogy pár héten belül visszaáll a régi rend!

Az oviba az utolsó hetekben kicsit nyafogva járt, többször volt rossz hangulata. Szerintem elfáradt.
Az év végén a csoport elment kirándulni egy közeli vadasparkba, ahol az állatokon kívül játszótér is volt. Jól érezték magukat!
Aztán elkezdődött a nyári szünet, ami itt annyi ideig tart, mint a sulisok nyári szünete.
Ha jó az idő, akkor nincs gond! Egész nap kint van az udvaron. Reggel és este a trambulinon ugrál meg biciklizik, nap közben meg a medencében fürdik. :)
Ha rossz az idő, akkor viszont gáz van. Kiabál, szaladgál, tv-t néz és szinte egész nap kaját keres. Nagyon rövid időkre tudom csak lekötni.

Rebeka:
Az oviban sok program volt. Farsang, anyák napja, apák napja, tehetségpontos fellépés, ballagás, évzáró. Véget ért a 4 év az óvodában. Jól megbőgettem. :( Szerettem ezt a 4 évet.....

A rocky maradt. Heti 3 alkalomra emelkedett az edzések száma. Nyáron két edzőtábor is lesz, de csak az egyikbe megy, mert a másik alatt megy a Balatonra nyaralni a kereszt anyjáékkal.

A viselkedése változó. Az egyik nap kenyérre lehet kenni. Mindent megcsinál amit kérek tőle. Szépen beszél, a Félixszel kedves stb. A másik nap meg olyan mint ha belebújt volna  a kisördög. Visszabeszél, flegma, rendetlen, piszkálja a Félixet, a kutyákat, stb. Ilyenkor teljesen kiborít!

Én:
Elég rossz passzban vagyok mostanában. Részben tudom az okát, részben nem.
Nem szabad túl sokat "gondolkodnom".......
Ami kikapcsol az a kutyázás. Ilyenkor egy kicsit "távol kerülök" mindentől, és jól érzem magam.
Márciusban az Urdakkal elkezdtünk kutyasuliba járni. Először olyan foglalkozásokon vettünk részt, ahol csak az Urdakkal foglalkoztunk, mivel félős, parás kutyának bizonyult. Ez betudható annak, hogy vele kicsi korában nem tudtam annyit csavarogni mint a Lunával, mert mindig volt valami baja ami miatt nem vihettem a többi kutya közé. Májusra annyit javult a viselkedése, hogy elkezdhettük az engedelmes egyes vizsgára felkészítő tanfolyamot! :) A tanfolyam nagyon jó volt! Sokat tanultunk, nevettünk. Jó kis csapat volt(van) a miénk! :)
A tanfolyamon elején ismét elkönyvelhettem, hogy kicsi a világ! :) A bemutatkozáskor kiderült, hogy az egyik csoporttárs gyógypedagógus, és az egyik győri iskolában autista gyerekeket tanít! És még jó fej is! A kutyájával együtt, aki pedig egy igazi egyéniség!:)

Egyéb:
Idén is belekezdünk a ház egy részének felújításába.
Az idei projekt:
1. terasz beépítése (kész)
2. ablakcsere (már csak a nagyszobáról hiányzik a redőny meg a szúnyogháló, mert elméretezték)
3. a Rebeka szobájának a festése, parkettázása (akár már kész is lehetne, ha a Tamás haverja nem csak hetente egy délután csinálná)
4. a ház szigetelése és festése



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése