2009. szeptember 10., csütörtök

Szomorú vagyok!

Nem túl jól alakulnak a Félix fejlesztései!:(
99%-ban már megvan, hogy hogy mennyit tudnak neki biztosítani, és ez sajnos nem az előírt óraszám!
Jelenleg úgy néz ki a hetünk, hogy szerdán 9 órakor és csütörtökön 16 órakor megyünk egyéni korai fejlesztésre, szerdán 9:55-kor pedig csoportos mozgásfejlesztésre. Ezen kívül talán lesz még egy csoportos fejlesztés is, de ez még nem tuti.
És ennyi!:(
Óvodára még jövőre sincs esélyünk mert nagyon sok gyerek van, és maximum nyolc fős lehet a csoport.
A bölcsi kizárva, mert óriási létszámmal működik az összes városunkban lévő csoport.
Kedden pedig felcsillant egy reménysugár, hogy esetleg egy tőlünk 40 km-re lévő városba vihetném a Félixet péntek délelőttönként egy óvoda előkészítőbe, de ez a reménysugár is kihunyni látszik (itt azért még nem teljesen adtam fel a reményt!)!:(
Hát ez van!:(
Most nagyon szomorú, és egyben dühös is vagyok!!!!

8 megjegyzés:

  1. Szörnyű, hogy az egész országban ilyen megoldatlan a korai fejlesztés!Bár, mi megy itt jól?!
    Dóri

    VálaszTörlés
  2. sajnos ez van ebben az országban. És akkor neketek még jutott is valami. Van olyan isemrősöm akik vidéken élnek két auti fia van és sehova nem tudja őket elhelyezni mert nem veszik fel őket sehova. Úgyhogy fel a fejjel !!! Lesz ez még jobb is !
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Mit értünk vidék alatt?
    A mi városunk az ország leggazdagabb megyéjének az egyik leggazdagabb városa!
    Ha meg így vesszük, akkor szégyen!

    VálaszTörlés
  4. Ez tényleg szégyen és elkeserítő egyben!
    Mi egy kisvárosban lakunk, de nekem teljesen megoldott a fiúk fejlesztése. Van auti csoport és már 2 oviscsoport is! Telán szerencsénk is van, de jó lenne ha mindenhol ez lenne a minimum!Köztudott, hogy ezeknél a gyerekeknél létfontosságú a minél korábban elkezdett rendszeres fejlesztés mégis ennyire elkeserítő a helyzet az országban....

    VálaszTörlés
  5. http://bartosiskola.hu/
    Ez a mi sulink honlapja!Csak azért rakom be ide, hátha érdekel benneteket, ez egy nagyon jó suli, szeretünk ide járni, de sajnos a kivétel erősíti a szabályt! :(

    VálaszTörlés
  6. Tényleg jónak tűnik a sulitok!
    Kár, hogy olyan messze van!:(
    Most én is megpróbálok intézkedni óvoda ügyeben! Ha kell még a nyilvánosság elé is kiállok!!!!! A Félixemért ( és a többi auti kisgyerekért) mindent megteszek! Már ki is találtam valamit, remélem sikerül megvalósítani! Szurkolj nekem!:)

    VálaszTörlés
  7. Szurkolni fogok! :)
    Nálunk itt a városban annak idején az autista csoport is szülői összefogás révén jött össze!

    VálaszTörlés
  8. Ne keseregj! Ez máris több mint amit Máté kapott. Heti egy, esetleg kettő foglalkozás ( egy csopi, egy egyéni). Azt gondolom, hogy nem is annyira a mennyiség mint a minőség a döntő. Ha ellesed mit csinálnak, kérsz otthon végezhető feladatokat is akkor te is lezavarhatsz dolgokat otthon. Másik ötletem, bár nem tudom mennyire vagy mozgékony a budapesti Cseperedő Alapítvány, akik tartanak szülő konzultációt is. Adhatnak jótanácsot hogy mivel hogyan foglalkozzatok.
    Ovi téren mi is egy gyógypedagógiaiban kötöttünk ki. Úgy látom, hogy Máté elégedett azzal a maximálisan toleráns, elfogadó légkörrel amit ott tapasztal. Nem gondolkodtál még ilyen irányban? Amúgy pedig az önkormányzatnak el kell helyeznie a manókát 5 éves korában. Onnantról iskolaköteles, és csak olyan intézménybe teheti amit a szakértői kijelöl a szakvéleményben.

    VálaszTörlés