2009. március 31., kedd

Rossz érzés...!

Kukucs játék, letakarom a fejemet...


....és nagyon nevetek, ha anya leveszi a pólót a fejemről!




Esti villogás!


2008. március 30. A család!:)


2008. január, Félix 1 és fél éves.


Kis Einstein!:D


2007. Húsvét, Félix 9 hónapos


Figyelő hangya:)



Félix tegnap este megint elkezdte a fejletakarós játékát. Ez úgy indul mint a kukucs játék, csak nem az a vége. Őmanósága letakarja a fejét (általában az én pólómmal), és az alatt örömködik és nevet. Ha mondom neki, hogy "kukucs", nem húzza le a fejéről a pólót, hanem még jobban örömködik. Szerintem az Ő "olvasatában " ez a kukucs játék.:)
Előszedte még a zseblámpázó, és zseblámpával villogtató tudományát is, mivel megint megtalálta az apukám biciklis lámpáját. A sötét szobában játszott vele. Utána jött a szokásos ugrálás és futkározás. Éjfélkor aludt el.

Látom rajta, hogy nagyon hiányzik neki a fejlesztés, de itthon ezt nem nagyon tudom megoldani, (a "leülős" részét) főleg azért, mert a Rebus is itthon van. Állandóan segíteni akar, de azzal sajna csak azt éri el, hogy eltereli vele a Félix (kevéske) figyelmét. Tudom, hogy jót (meg figyelmet) szeretne, de néha nagyon kiakaszt vele.
Úgyhogy a mostani napokra maradnak a mozgásos dolgok (már amennyit enged belőle), meg az éneklés és mondókázás. Nagyon rosszul érzem magam miatta. Olyan érzés, mind ha nem tennék meg mindent a fejlődéséért!:(
Most az apummal reggeliznek, aztán irány a Tesco.
Na, a Tescozás elmaradt, mert a Tamás nem akart eljönni. Én meg egyedül nem megyek két gyerekkel nagybevásárolni. Majd legközelebb.
A Rebekát ma korán elküldtem aludni, mert délután megyünk az I-hez kabátot nézni, mert hétvégén nem találtak. Így a Félixszel tudtam egy keveset foglalkozni. Rajzoltunk(tam) minden félét, közbe mondókáztunk(tam). Nagyon tetszett neki. Úgy veszem észre, hogy egyre több dolgot megért. Mikor leesett a ceruza, mondtam neki, hogy "vedd fel a ceruzát", és felvette. Többször is. Az nem biztos, hogy a ceruza szót ismeri, de azt, hogy "vedd fel" azt már biztos.
PECS-eztünk is egy kicsit.
Amit már biztosan tud: perec, cumi, La-La (Teletubbies-ból a kedvence), alma (a zöld alma az alma, a piros az "még" nem), kesztyű (itt is a piros kesztyű a kesztyű, a többi színű nem), búgócsiga, fésű ( itt is ragaszkodik egy bizonyos fésűhöz). Van még pár dolog amit már gyakorlunk, de azok még nem biztosak.
Most az apája altatja. Újabban vele hamarabb elalszik. Velem mindig játszani akar alvás helyett!:)

2 megjegyzés:

  1. Katim! Szuper, milyen ügyes a te drága kisfiad!Én is úgy veszem észre, Levi jobban ért! Remélem ez csak még jobb lesz mindkettőnk drágájánál..sok puszi

    VálaszTörlés
  2. Igen, már ügyeskedik picit! Remélem ennél már csak jobb lesz!:)
    A Levi meg már mondogat szavakat is!:) Gondoltad volna ezt fél éve?
    Egyformák, és mégis milyen különbözőek....

    VálaszTörlés