2010. május 28., péntek

Rebeka!

Az oviban megvolt az évzáró ünnepély!
Az óvónénik és a gyerekek is nagyon kitettek magukért.
Egy komplett 45 perces műsort adtak elő, aminek a része volt az "A kiskakas gyémánt félkrajcárja" című mese feldolgozása is. A Rebeka volt a főszereplő, azaz a kiskakas.:) A jelmezét (amiről lesznek képek is) Mici (http://szarvasmici.blogspot.com/) készítette. Nagyon szuperül nézett ki benne a leányzó.
A műsor után a tornaterembe szülő-gyerek versenyek voltak. Nagyon sokat nevettünk!
Jó kis délután volt!:)

Félix!

Továbbra is kóstolgat! Sőt! Továbbmegyek! A sima főtt rizst és a spagettit már megeszi. Ez szuper!!

Az alvásprobléma sajna továbbra is fennáll.
Több napon keresztül elég neki a 4-6 óra éjszakai (szakaszos), és az 1-1,5 óra délutáni alvás. Utána- gondolom akkor mikor már Ő is nagyon fáradt- beiktat 2-3 nap 24h-tól reggel 7h-ig való (szintén szakaszos) alvást. Ekkor viszont a délutáni marad ki. Nem tudom hogy bírja!
Mert én elég sz@rul.
A per os kávé után lassan jöhet az iv. koffein!:DDD

Mali és Mazsi!

Már rég írtam Őmalackisasszonyságukról!:)
Nagyon sokat nőttek és híztak. Főleg a Mazsi. Folyamatosan esznek.Győzöm nekik gyűjteni a kákicsiot, a lóherét és az egyéb zöldeket.
A kedvenc csemegéjük a kígyóubi. Hat pofára tömik.
Jelenleg a Mazsi a bátor, a Mali meg a félős. Kezdetben ez fordítva volt.
A körmük nagyon megnőtt, de nem merem levágni, pedig vettem speckó ollót is. Teljesen feketék, és nem látom, hogy hol érnek véget az erek. A Rebekát már szana karmolták.:P Azt hiszem elviszem őket az állatorvoshoz. Ő biztos jól le tudja vágni nekik.
Már az udvaron vannak napközben. Totál olyanok, mint a bárányok!:) Ahova lerakom őket, ott estére nincs fű.:)
Este azért még a fedett teraszon alszanak a ketrecükben, nehogy valami bajuk legyen az éjszaka során.
Képeket majd rakok róluk!:)

A nagy (kutyás) nap.....

Cukipofa!:)


Luna kisasszony!


......június 8. kedd! Aznap megyünk Lunáért. Már alig várom, hogy egy szuszogó gombóccal az ölemben kocsikázzunk hazafelé!
Megpróbálunk minél hamarabb menni, egyrészt azért, hogy találkozhassunk mindkét szülő kutya gazdijával, másrészt pedig azért, hogy nehogy az legyen, hogy odamegyünk, felkapjuk a Lunát és már jövünk is.
Szegény apróságnak így is nagyon rossz lesz, hogy ott kell hagyni az anyukáját és az emberszüleit. Nem akarom neki ezt a sietséggel még jobban megnehezíteni.
Ja, és egy kicsit beszélgetni is szeretnék a gazdikkal.:) A Tamás nagy örömére!:DDDDD
Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen lehet egy kiskutyát, akit addig nevelgettek, szerettek, kiadni a kezük közül egy idegennek. Arra jutottam, hogy nagyon rossz.
Éppen ezért elhatároztam, hogy minden hónapban küldök nekik képet a Lunáról, és megadom nekik a blogom címét is. Így láthatják a fejlődését.
Remélem ez megnyugtató lesz számukra. Nekem biztosan az lenne!!!

A helye már megvan. Az udvaron lesz egy háza, a fedett teraszon pedig egy szivacságya. Ezen kívül úgy tervezem, hogy az előszobába és a konyhába is bejárása lesz. Persze csak akkor, ha ott vagyok én is!
Ezeken kívül már vannak szép új táljai, játékai. Vettem neki szép bordó nyakörvet, és hozzá való pórázt is.
Amit még mindenképpen szeretnék, elhozni valami rongyot, vagy játékot a "szüleitől", hogy legyen valami ismerős, megnyugtató illat is az új környezetében. Remélem lesz rá lehetőségem!
Túllihegem? Lehet! De én már csak ilyen vagyok!:)

2010. május 19., szerda

Hogyan fárasszuk le anyukánkat!

Az Én (Félix) receptem!

1. Este soha ne aludjunk el 23:30 előtt.

2. Hajnalban keljünk fel 3-4h között.
Tipp:
A nagyobb hatékonyság elérése érdekében inkább a 3 órát célozzuk meg!
Ébredés után piszkáljuk a célszemély fülét, haját, szemét. Ha így nem értük el a kellő éberségi szintet (Figyelem! Tuti tipp jön!) akkor a mutató ujjunkkal nyúljunk az orrába!!!
Ha sikerült az ébresztés, akkor ugráljunk, szaladgáljunk, kiabáljuk, zörögjük, játszunk zenélő játékokkal. Lehetőleg minél közelebb az anyukánkhoz.
Ha már elértük, hogy bekapcsolja a kedvenc mesénket, további piszkálódással és újabb dvd filmek szállításával fent tudjuk tartani az éberségi állapotot.
A magasabb gyerkőcök a hatékonyság fokozása érdekében kapcsolják fel a lámpát (nagyon türelmes szülő esetén a kapcsolgatást is kipróbálhatjuk! (Nekem bevált!!!)!

3. Reggel aludjunk egy keveset (kb. 1 órát), lehetőleg akkor, amikor anyukánk éppen felkelni készül.

4. A "klasszikus" délutáni alvást felejtsük el! Aludjunk inkább kora este ( de csak végszükség esetén!).
Akár teljesen is kihagyhatjuk a délutáni alvást. Ha ezt választottuk, akkor este feküdjünk le korábban (21h-kor). Ezzel a módszerrel biztosíthatjuk magunknak a tuti korai kelést is.

Mindezt hónapokon, éveken keresztül gyakoroljuk!
A profik (mint én is) az elalvási, ébredési stb. időpontokat sűrün váltogatják!!! Így az anyukánk nem tud felkészülni a következő napra!

FIGYELEM!
Ha már azt látjuk, hogy az anyukánk a végkimerülés határán áll, akkor iktassunk be (végkimerülés mértékétől függően) 1-2 nap jó alvást!!!
Ilyenkor is szakítsuk meg az éjszakát (kedvünktől függően)3-4 ébredéssel!

Minden rosszcsont gyerkőcnek jó próbálkozást kívánok!!!
Félix

2010. május 16., vasárnap

Luna!

Luna


Luna


Itt éppen aludni készül!:)


Kutya nélkül nem élet az élet, ezért érkezik hozzánk egy új, négylábú családtag, és ismét belevágok a kutyanevelésbe (is)!
A gyerkőcök is nagyon fog tetszeni a dolog, főleg a Rebekának!
Ő lesz a kiskutyánk aki a képeken van! Ő egy gyönyörű kislány, és Luna lesz a neve!:)
Ha minden igaz, akkor az én szülinapom körül született! (Majd együtt tartjuk.:D)
Elég "kacifántos" módon találtunk el egymáshoz.
Már pár napja bújtam a hirdetéseket, de valahogy egy kutyus sem fogott meg. És akkor megpillantottam Őt. Az apakutyát. Pár kattintás, és megvolt a honlapjuk is.
Felvettem a kapcsolatot a gazdijával.
Nem akarok regényt írni így a lényeg:
Beszélt az anyuka kutyus (aki nem mellesleg ugyanolyan gyönyörű mint az apuka) tulajdonosával. Elmondta a neki általam leírt ill. telefonon elmondott történetünket. A tárgyalások vége az lett, hogy megkaphatjuk Lunát!:) Aki személyre szabottan nekünk lett kiválasztva.
Nagyon köszi mindkettőjüknek!!!

Lunát kb. 3-4 hét múlva hozzuk el!

Evéskényszer?

A Félixszel mostanában kajagondok vannak.
Folyamatosan enni, rágcsálni akar.
Eddig is jó evő volt, de amit most csinál.......
Naponta nagyon sokszor próbál kaját kunyerálni mégpedig úgy, hogy hozza a tányérját, nasis tálkáját, ropis poharát. Ha pedig nemet mondok neki ordít és dobálózik.
Most ott tartunk, hogy mindent elraktam, még a tányérjait is. Így meg nyugtalanul járkál szinte egész nap és keresgél. Vagy pedig a napirendjéről szedegeti le a következő étkezést jelző kártyát és azt mutogatja.
Nagyon rossz! Nekünk is szinte titokban, vagy csak vele együtt lehet enni (ami nem mindig megoldható). Ha ez nem jön össze, akkor vagy adni kell neki, vagy végig ordít mialatt valamelyikünk eszik.
Ez a probléma akkor erősödik fel, amikor a rossz idő miatt csak a lakásban vagyunk egész nap.
Remélem hamarosan újra itt a jó idő!!!!