2009. augusztus 15., szombat

Jó is, meg nem is!

A Félixnek ismét újabb "szokása" van!
Mutatva (a szokásos kérek valamit hangadásos aláfestéssel) kér.
Részben örülök neki, mert így még soha nem kért és ez jó, részben pedig nem, mert ez a fajta kérés (remélem csak) egyenlőre a DVD berakására vonatkozik.
Megáll a polc előtt és mutatja, hogy "az" kell neki. Ha ilyenkor felemelem, ki is választja azt amit nézni akar (ha meg nem emelem fel, akkor felmászik a könyvespolcra, ami meg baromi veszélyes). Ez is nagyon jó dolog hogy választani tud, de az már kevésbé, hogy DVD-t válogat. Ráadásul van úgy, hogy 5 percenként újat akar és ha nem engedem, akkor megy az ordítás és időnként a harapás!:(
Ezt a nappali órákban még csak el lehet viselni, de este már nem! (Az apu is velünk lakik és őt zavarja az ordítás, amit meg is értek!)
Már azon is gondolkodtam, hogy elrakom a DVD-ket. Csak attól félek, hogy akkor elhagyja a mutatást! Jó lenne ha rájönne, hogy így, mutatással mindent lehet kérni, nem csak DVD-t!!!
Oké, hogy ott van már egy csomó mindenre a PECS kártyája, de azzal még nem tud mindent kérni. Egyrészt azért, mert még az első szintről nem léptünk tovább, másrészt pedig azért, mert ha nem "asztal mellett kérek valamit" szituáció van, akkor még nem tud több dologból választani. Összezavarodik!:(
Úgyhogy ismét tanácstalan vagyok!:(((

3 megjegyzés:

  1. Az lesz majd a jó, mikor már önállóan szedegeti elő! Mi már ott tartunk, és baromi élvezetes, mikor állandóan visszaugratják egy jelenetre, akár százszor is, nem unják meg! :)

    VálaszTörlés
  2. Anno mi Arnikának belamináltuk az összes dvd kép kicsinyített mását és így ki tudta választani melyiket akarja és elrakhatod a dvd-ket. Na persze ez hosszú távon nem jött be mert sokkal izgalmasabbb neki ha előtt evan az összes dvd és maga válogathat. Anno mi is elraktuk a dvd-*t a szekrény tetejére és minden utat megtalált hogy elérje. Le is esett a székről és eltört a csuklója. Így a dvd visszakerült a helyére. Tulajdonképpen ő nyert.

    VálaszTörlés
  3. Ez jó ötlet!:)
    Csak az a baj, hogy a DVD-k többségének nincs borítója!:(
    De majd valamit próbálok ez ügyben kiokoskodni.:)

    VálaszTörlés