2009. május 30., szombat

Valamelyik délután!

Így aludtam az Apával!:)


Szeretek Apával aludni!!!!



2009. május 22., péntek

NEM HAGY!!!!

A távolmaradásomnak az oka, hogy a Félix újabban nem tudja elviselni, ha a gép előtt ülök. Most az apája altatta el, (így nem aludtam el mellette :D) úgyhogy ideültem egy kicsit írni.
Nagyon mozgalmas napokat tudhatunk magunk mögött!
Hétfőn megint Budapesten voltunk szülőtréningen, most a magatartásproblémák volt a téma. Ismét egy csomó jó, és használható ötletet kaptam. A nap vége mondjuk nem úgy alakult, ahogy én azt szerettem volna, mivel frankó kis migrénnel értem haza!:( Az éjszakai vihar után legalább tudtam, hogy mitől volt a migrén.
Még ezen a napon délelőtt a Rebusommal fogászaton is voltam, mert az egyik foga elkezdett fájni. Kifúrták, kitisztították neki.
Szerdán az oviban fogadó óra volt. Elmondták, hogy a felméréseik alapján milyennek találják a gyerkőcöket. A Rebekával minden rendben van. Pár dologban pedig a korosztályánál magasabb szinten teljesít.:)
Tegnap délután a Rebeka egyik kis csoporttársánál voltunk vendégségbe. A gyerkőcök nagyon jót játszottak, én meg dumcsiztam a gyerkőcök anyukájával, és hadakoztam a szúnyogokkal. A Rebekát alig lehetett hazacsalogatni, minden áron ott akart aludni. Ennek érdekében még egy ordítós-sírós produkciót is bevetett, ami nem hatott meg különösebben, így hazajöttünk. Mivel a Félix délután megint nem aludt, már nagyon fáradt volt estére. El is aludt a fürdőkádban ülve. Ebből viszont egyenesen következett az éjszakai játszás, ami most negyed háromtól, majdnem 5 óráig tartott.:(
A mai napom eddig folyamatos "rohanással" telt. De délután egy órát biztos ülni fogok, mivel az oviban lesz egy előadás. A János Vitézt nézhetjük meg a helyi társulat előadásában. Állítólag nagyon jók.

2009. május 12., kedd

A Félix nagyon ügyes!:)

A mai fejlesztésen a Félix nagyon ügyes volt! Amelyik játékkal szeretett volna játszani, annak a kártyáját az asztalról megemelve a M. néni kezébe rakta, amelyikkel meg nem, azt pedig csak odalökte, vagy "sikált" vele az asztalon. Nagyon sok feladatot csinált meg. Alig fért fel a táblára a sok kép! A végén pedig a perecet és a matricát is ilyen ügyesen kérte. Aminek pedig a legjobban örültem, mert eddig még soha nem csinálta, hogy a foglalkozás végén integetett!!!!!! És ezt most az előbb is megismételte, ahogy az apuval mentek biciklizni!

2009. május 11., hétfő

Ismét Budapest, ismét szülőképzés!

Ma megint mentünk Budapestre, szülőképzésre. Most jött velünk a M. néni is.
A mostani téma a napirend volt. Az előadás most is nagyon jó volt. Kicsit később lett vége mint az előző alkalommal. Hazafelé az öcsémet is felvettük, mert hazajött, hogy pontosítsuk a házátíratás körüli dolgokat.
A Rebeka az egyik barátnőméknél volt, a Félixre megint az apu vigyázott. Egyikükkel sem volt gond.
21 óra után értünk haza.

2009. május 10., vasárnap

Keveredett , fárasztó nap!

Ő, művésznéven a "Bugyis Akrobata", az új hintaállványon gyakorol!:)


Sáros a pocakom!


Itt éppen botozok....


...amit aztán a Rebeka elvett tőlem!


Itt éppen a hangyák társas életét tanulmányozom!



Én, (a Sáros Vizimanó), éppen szerelem a csapot...


....majd kipróbálom az engedett víz hőmérsékletét (igaz kicsit félve, mert az anya kuksizott közben)!



Reggel úgy ébredtem, mint akit agyoncsaptak! Nagyon fáradt voltam. Ráadásul tudatosult bennem, hogy a Tamás reggel korán megy dolgozni, az apu meg biciklizni.
A Rebekáért meg még délelőtt oda kellett mennem az Irénékhez. A Biciklim még az unokatesóméknál volt Máriakálnokon. A Tamás nagy örömére kivitettem magunkat, mielőtt Ő elindult a melóba. Így legalább megtudtam, hogy a Félix hogy viselkedett náluk szombaton. Azt mondták, hogy nem volt vele nagyobb gond, csak amikor fagyit kínáltak neki, akkor verte ki a dilit. Kérdeztem a K-tól, hogy milyen színű volt a fagyi, mire mondta, hogy piros. Hát a fagyi pirossága volt a hiba. Nem nagyon eszik meg a Félix piros dolgokat.
Ezek után áttekertem Halászira, a Rebekáért. Az Irén engem is megvendégelt ebéddel. Nagyon fini volt! Ezek után elindultunk haza. A Rebeka is biciklivel jött, Nagyon ügyi volt, és szót is fogadott.
Délután az udvaron, és a szomszédban voltunk. A szomszédba itt voltak az unokák. A Rebeka nagyon szeret a L-ral játszani. Bicikliztek, hintáztak, labdáztak, homokoztak, szaladgáltak. A Félix mindeközben vizezett. A fejét dugdosta a vízzel teli festékes hordókba, és utána meg szaladgált. Élvezte, ahogy a víz csöpög a fejéről, miközben szalad.

2009. május 9., szombat

"A JÉGHEGYEN TÚL" Konferencia, az Autizmus Alapítvány 20. születésnapja alkalmából!

Nagyon jó volt ez a nap.
Megérte elmenni, még akkor is, ha egy kicsit vegyesek az érzelmeim, és úgy érzem, hogy minél többet tudok az autizmusról, annál kevesebbet értek belőle. Ergo, még többet kell tanulnom, és tapasztalnom róla!
Budapestre nagyon hamar odaértünk. A vonaton folyamatosan járt a szánk, így gyorsan telt az idő.
A Konferencia Központba is könnyen odataláltunk. Nagyon közel van a Ny-i Pályaudvarhoz.
Mikor odaértünk, beregisztráltunk. Megkaptuk a konferencia anyagát, és egy névre szóló kitűzőt.
Mivel még volt időnk, elmentünk kávézni. Csak egy nagyon puccos helyet találtunk nyitva, ahol méregdrága kávét kínáltak, és kinéztek minket. De azért a kávénkat megkaptuk, enyhén mesterkélt kiszolgálással. Utána jót nevettünk rajta (legalábbis én)!:)
Miután visszamentünk a Központba, bevonultunk a terembe. Mikor az előadás elkezdődött, akkor jöttünk rá, hogy nem kértünk fordító nemistudoménhogyhívjákot. Kimentünk, és szereztünk magunknak.
A szinkrontolmács eszméletlen jó volt. Nagyon élvezetes volt hallgatni az Ő tolmácsolásában az előadásokat. És mindezek mellett, egy nagyon érzékeny ember lehet! Az egyik előadó egy olyan történetet mesélt,ami valamikor egy autizmussal élő fiatal szájából hangzott el. Ez a történet arról szólt, hogy Ő mindig kívülállónak érezte magát ebben a világban. Ezért mindig arra várt, hogy egyszer leszálljon elé egy űrhajó, és az abból kiszálló "lények" azt mondják neki, hogy tévedés történt, Ő nem ide tartozik! Szerintem ezen történet alatt már mindenki a könnypotyogtatás határán volt. Egyszer csak a fülhallgatóból a szinkrontolmács elcsukló hangja hallatszott, és utána még perceken keresztül remegett a hangja. Engem nagyon meghatott a dolog, és majdnem bömbölésbe törtem ki!
Folyt. köv.!

2009. május 8., péntek

Ma már nem csak izgulok, de agyalok is!:P

Ma egy kicsit sokat nyüzsögtem!:)
Reggel elvittem a Rebekát az oviba. Gyalog mentünk, úgyhogy az utca kutyái simogatási és kajaügyileg ma is jól jártak!:)
Mikor hazaértem, akkor mondta a Tamás, hogy a K. néni telefonált, hogy ma egy kicsivel előbb lesz a Félix tornája. Reggeli után negyed órát pihentünk, utána felöltöztettem a manót, és már tűztünk is. a tornán ma is ügyes volt a Félix, a K. néni nagyon megdicsérte!
Torna után hazamentünk, felpattantunk a biciklire, és elkerekeztünk Máriakálnokra. Mindezt azért tettük, hogy a biciklimet otthagyhassuk az unokatesóméknál. Ugyanis holnap Ő fog vigyázni a Félixre, és kérte, hogy vigyem el a bringát, mert úgy könnyebben tud majd mozogni Őmanóságával. A Tamás értünk jött autóval, így mentünk haza!
Miután hazaértünk, a Félixet apájára hagytam, és elmentem boltba, hogy holnapra vegyek magamnak üdítőt, meg valami kaját. Ja, és a kaméleonoknak is vettem az állatkereskedésben tücsköt.
Ezek után otthon elkezdtem csomagolni a holnapi "túlélő" csomagot a Félixnek. Bizonyára megint túlzásba vittem a dolgot, mert egy délutánra sikerült neki egy nagy, és egy kis hátizsáknyi cuccot pakolni (és még nem végeztem)!:) Sebaj! Ezen kívül legyártottam a "mit kell csinálni holnap" cetliket az apunak és a Tamásnak, mert teljesen bele voltak zavarodva a teendőkbe!:)
Én meg folyamatosan azon gondolkodok, hogy mit felejtettem el, mire nem gondoltam!
Ez mellett pedig nagyon izgulok a holnapi nap miatt. Remélem minden rendben lesz, és tényleg megéri elmenni.
De van bennem egy csomó lelkiismeret furdalás is! Mostanában mindig lepasszolom a gyerkőcöket valahová. Remélem nem fog ez negatívan hatni rájuk. Azt mondjuk tudom, hogy mindig a lehető legjobb helyre mennek, oda, ahol szeretik, és elfogadják őket. Csak én ilyen lüke lelkizős vagyok. Más biztos nem agyalna ennyit rajta!

2009. május 7., csütörtök

Már most izgulok a szombat miatt!

A fejlesztésen időnként nagyon szenvedtem, főleg amikor a macikat raktuk......


...a házikó szeretem, jót játszottam vele (háttérben azok a dolgok, amiket addig csináltam)...


....és a végén kártyával kértem a perecet!



A Félix napok óta már megint nagyon vacakul alszik. Most is hajnali negyed kettőkor felkelt, felkapcsolta a villanyt, és nekiállt ugrálni, nevetgélni és kiabálni. Szerencsére most aránylag hamar újra elaludt. Reggel viszont 5 órakor fent volt. :(
Délelőtt egy kicsit megpróbáltunk fejlődni, de még mindig nem az igazi. Felugrál, visít stb.
Délben sikerült elaltatnom, így aránylag jó kedvűen ébredt.
15 órára mentünk a M. nénihez. Most már az én biciklimmel mentünk, és így nem is ordított a suli előtt! Ezek szerint az apu biciklije volt a "ludas".
Ma megint egy kicsit több felugrálás volt, de azért megcsinálta a feladatokat is.
Fejlesztés után egy jót dumcsiztam az utánunk következő (szintén autizmussal élő) kislány anyukájával. Jó volt!
Apu elvitte egy kicsit a játszira a Félixet, így a Rebeka volt a ma délutáni programcsináló.
Már most a szombat miatt izgulok. Remélem a vasutasok nem fogják szombaton is folytatni a sztrájkot, mert akkor nem tudom, hogy hogyan jutok el Budapestre a konferenciára. Nem szeretnék megint egy jó programról lecsúszni! Arról nem is beszélve, hogy 6500Ft volt a részvételi díj, amit előre kellett befizetni. Ha nem megyek, bukta. Ilyenkor olyan jó lenne, ha Budapesten lenne egy olyan rokon, vagy ismerős, akihez már holnap el tudnék menni, és szombatra a Félixet is elvállalná! Szép álom!:)
Az öcsém ugyan Budapesten lakik, de albérletbe, és nem egyedül. Így oda nem mehetünk.:(
Így csak abban reménykedhetek, hogy nem lesz sztrájk!
Hogy miért nem megyek(ünk) busszal? Mert én folyamatosan a "rókákat kergetném", + min. egy kis migrént is begyűjtenék mellé!:P

2009. május 6., szerda

"Őrültek" háza!!!

Délutáni alvás!



A mai napunk egy nagy káosz! Már most kivagyok. Mi lesz még így estig.......
A Rebekát ma még nem vittem el az oviba, hogy figyeljem még egy napig a produktumait. Azóta sem termelt még semmit. Ha ez ma nem változik, holnap megy oviba.
Már a reggel sem indult zökkenőmentesen. A reggelinél a Rebeka a Félix helyére akart leülni reggelizni. Na, ebből nagy csetepaté lett. A Félix ordított, ezért a Rebeka is ordított. Utána a Félix megharapta a Rebekát, Ő pedig viszonzásul fellökte a Félixet. Gyorsan rendet vágtam, mert láttam, hogy az apu maradék haja is kezd kihullani.
De ezután jöttek csak az igazi ordibálásra "okot" adó események!
A Rebeka jött a szokásos kívánságözönével. Először az Abakusszal akart játszani. Ez még csak oké volt, mert a Félix is elszórakozott vele, bár egy-két gyöngyért azért ment a "harakiri"! Egy idő után (kb. fél óra), kitalálta, hogy olvassunk az egyik Anna, Peti és Gergős könyvből. Hát olvastunk. A Félixnek nem igazán tetszett az ötlet így elkezdett mellettünk ugrálni, amire persze a Rebeka bepörgött, és fellökte. Ez persze okot adott a Félixnek a harapásra, amiért a Rebeka megszorította a Félix lábát....na ekkor szétszedtem őket, és a Rebekával áttelepültünk a szivacsra, hogy a Félix nyugodtan ugrálhasson.
(Apu ekkor vonult le a pincébe, mondván sűrgős bicikliszerelési kényszere van!:DDD) Mondanom sem kell, a Kölök 2 perc múlva ott ült a szivacson, és hallgatta? a mesét!:)
Miután egy teljes könyvet elolvastam, kitalálta a Rebus, hogy játszunk a dzsungeles memória játékkal. Mondtam neki, hogy ez nem túl jó ötlet, mert a keretet puzzle módjára kell kirakni, de ő erősködött! Kiraktuk a keretet, és ekkor "nagyon váratlan dolog történt"! A Félix szétszedte!====>Újabb pankráció! ====> Kölkek szétszed, játék elrak, újabb ötletek felsorakoztatása!:P
Rebus a Logicót válsztotta, a Félix pedig az ugrálást. Már egy ideje játszottunk, mikor gyanússá vált a nagy csend! Gyorsan szétnéztem, és egyből megláttam a csend okát! Második magzatom szép csendben ült a szőnyegen, kinderfigurákkal teletömött pofazacskóval, és a többi figurát szisztematikusan dobálva a szobában. A "nem finom, köpd ki" felszólításra a tenyerembe köpött 6db velúros anyaggal bevont gorillát, kissé szétázott és megrágott állapotban. Ekkor hallottam meg a csattanást, amit első számú magztom keltett a második számúnak a fején, egy Kisalföld újsággal, megtorolandó, a gorillákon esett kárt.====>Újság elvesz, Félix lefog, Rebeka csitít!
Ezek után a Rebekával leültem beszélgetni a kindertojás figurák (előzőleg már vagy 1000X átbeszélt) tárolási módjáról (vettünk, direkt a figuráknak egy mini hátizsákot) . Mire Ő lazán közölte velem, hogy: " Én elraktam őket!..... Ja, csak elfelejtettem a cipzárt behúzni!" KÖSSSZI!
A következő játék: "Ki tud több kinderfigurát összeszedni a földről" volt, amit én nyertem, mivel a kisasszony közölte három db. figura felszedése után, hogy Ő "halálosan fáradt", és elterült az ágyon.
Ekkor jött a felmentősereg. A Tamás elkezdett zörögni a konyhában. Erre a két kis "vadorzó", (fáradtságot, és minden mást mellőzve) nagy egyetértésben rohantak a konyhába kunyerálni!
Jelenleg édesdeden alszanak az apájukkal!:D
(Ha esetleg valaki kíváncsi rá, hogy miért nem csaptam ki őket az udvarra, vagy mentünk el a játszira, annak mondanám, hogy EGÉSZ DÉLELŐTT ESETT (vagy csöpögött) AZ ESŐ!)
A délután már szerencsére nyugisabban telt.

2009. május 5., kedd

Rebekát hazaküldték!

Szokásosan indult a napunk. A Rebekával ma gyalog mentünk az oviba, mert reggel sikerült elkészülnünk időben. Végigsimogattuk az utca összes kutyáját!:)
10 órára meg mentünk a Félixszel fejlesztésre. A pincében észrevettem, hogy a biciklim hátsó kereke teljesen leeresztett, így az apu biciklijével mentünk. A suli előtt aztán kitört a dili. A Félix nem akart kiszállni a bicikliből. Rugdosott, harapott és ordított. Múltkor is ezt csinálta, amikor az apu biciklijével vittem fejlesztésre. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy az apu biciklijéhez más dolgokat köt. Ezért nem érti, hogy azzal a biciklivel miért nem a neki megszokott helyekre megyünk.
Miközben a fejlesztésen ültem, a Tamás hívott, hogy az oviból telefonáltak, hogy menni kell a Rebekáért, mert hasmenése van. Reggel még nem volt semmi baja. A Tamás érte ment, és hazahozta. Azóta nem kakilt egyszer sem! (?????)
Délután, a szokásos időben a Félix megint nem akart elaludni. Kb. egy óra altatás után feladtam. 16 óra után persze az ölemben elaludt. Ezt csinálja már négy napja. Pedig már pár hete megint jól aludt!
Pechemre 18:30 körül ébredt, és nagyon rosszul. Jó sokáig sírt, aztán pedig nem lehetett hozzányúlni, beszélni hozzá, beszélni mellette. Még a fürdést is végigordította. Ezt "játszotta" majdnem fél tízig. Miután a Rebeka elment aludni, és nem volt nyüzsi, lassan (de biztosan) jó kedve lett. Majdnem tizenegyig ugrált meg futkározott, utána még egy kicsit birkóztunk, piszéztünk, "hízelegtünk" egymásnak, aztán szépen elaludt.

2009. május 4., hétfő

"Ismét" szülőtréning!:P :)

Ma 15órakor megint lesz szülőtréning a Vadaskertben. Remélem ma nem lesz semmi gond az elmenetellel. Kicsit izgulok miatta, mivel eddig mindig volt valami, amikor Budapestre mentünk.
Mikor a kivizsgálásra mentünk, akkor megbüntettek minket gyorshajtásért. A következő két alkalommal a gyerkőcök betegsége miatt nem tudtunk menni, múltkor pedig a Tamás pénztárcáját veszítettük el. Már megvolt a három magyar igazság, sőt még a ráadás is. Most már csak jobb lehet......!
Az apu elvállalta a Félixet, a Rebeka meg a sógornőmékhez megy . Nem tudom ez a felállás hogy fog működni, mert az apu ennyit még soha nem volt a Félixszel. Remélem a pelusozás is menni fog neki. Ugyanis az a gyenge pontja!:)
A Félix ma 5 órakor kelt reggel. Most kimondottan örültem neki, mert így talán el tudjuk altatni 11 óra körül. Annak viszont nem örültem, hogy nagyon náthás. Nem kapott levegőt az orrán. Most már egy kicsit jobb, mert leszívtam(tuk) neki, és kapott cseppet is bele. Szerencsére a cseppentést engedi, úgyhogy ez az apunál sem lesz gond.
A Félix "természetesen" nem aludt el, mielőtt elindultunk, hiába a korai kelés. Izgultam is miatta, hogy mit fog produkálni! De szerencsére csak úgy eldőlt az apu ágyán, és elaludt. Tök jól elvolt.Az apu a pelusozást is nagyon ügyin megoldotta, így abban a ruhában találtam a Félixet, amibe még én öltöztettem. Remélem máskor is elvállalja. A Rebekát könnyebben el tudom "sózni" bárkinek, mert vele általában nincs gond.
A mostani szülőtréningen az észlelés-érzékelés volt a téma. Számomra nagyon érdekes volt. Olga Bogdashina: Valódi színek című könyve alapján volt felépítve az előadás, jó sok példával és magyarázattal. A szülőket és a szakembereket is bevonták. A Prekop Csillában meg nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon kedves és közvetlen volt.
Hazafelé a Rebekát begyűjtöttük, aztán fürdés, meseolvasás és szunya következett.
Nagyon elfáradtam.

2009. május 3., vasárnap

Rebeka ebédrendelése!:)

A játszótéren, nagyon "egyedi" módon, háttal mentem fel a csuszira....


....utána kipróbáltam a köteles mászókát.....


...sétáltattam pitypangot....


....és miután egy jót sétáltunk, megpróbáltam elfújni! (kézzel azért még egy kicsit besegítettem!:D)


Este pedig így kidőltem!:)


Rebeka feszít az Elmójával!:)



Reggel, miután felkeltünk, a Tamással gyorsan elmentünk a Tescóba havi nagy bevásárlást csinálni. Mielőtt elindultunk, megkérdeztem a Rebekát, hogy mit főzzek ebédre. Mire Ő:- "Olyan halas-kukoricás izét, amit múltkor is csináltál." Így nem kellett gondolkodnom azon, hogy mi legyen a kaja!:)
Amíg mi elvoltunk, az apu megreggeliztette a Manókat.
A délelőtt nagyon gyorsan eltelt. Egy kicsit játszottunk, egy kicsit főztem, és már vége is volt.
Egy régi barátnőm ígérte, hogy eljönnek hozzánk, de még nem értek ide. Remélem tényleg eljönnek!
Eljöttek. Nagyon jó volt egy kicsit beszélgetni vele. A kislánya meg egyszerűen zabálni való!
A Rebekát elvitte az apu biciklizni. Ma Lipótra mentek.
Miután a barátnőmék elmentek, felpakoltam a Félixet, és elmentünk a játszira. Ma megint kerülgette csak a gyerekeket. Nem tudom mi alapján dönti el, hogy mikor megy közéjük, és mikor nem. Totál rejtély számomra!
Utána odamentünk a sógornőmékhez, de nem nagyon tudtunk beszélgetni, mert a Félix azért volt nyügi, mert nem aludt délután, a kis B. meg azért, mert fájt a hasa.
Ma mozgalmasabb napot zártam!:)

2009. május 2., szombat

Nemistudommilyen nap!

Indulás a Tescóba!


Este, fürdés után, ugráltam az ágyon....


....és ugráltam.....


....és ugráltam! Jó sokáig!



A Félix egész jól aludt az éjszaka, úgyhogy aránylag pihenten ébredtem.
Délelőtt egy kicsit tudtunk játszani, mielőtt az Irénék hozták a Rebekát. Nagyon ügyi volt a Félix.
Utána a Rebussal játszottam egy jót. Közben a Félix nézte a Tarzant, így nem "zaklatott" minket.
Az apu közben teljesen befejezte a hintaállvány betonozását, úgyhogy 3 hét múlva már lehet kint is hintázni! Hurrá!!!
Ma délután én is lefeküdtem a Félixszel aludni. Jól jött ez a kis pihi!
Az apu most a Tescóba vitte el a Manót, így megint a Rebekával játszottam egy kicsit. De egy idő után megunta, így most az udvaron van, és kutyázik. Ez megint egy laza nap volt.
Néha nem jók ezek a laza napok, mert ilyenkor van idő "agyalni", és az nincs rám túl jó hatással.

2009. május 1., péntek

Kiruccanás Halászira!

Irén, Rebeka és Börni kutyuli


Rebeka hason csúszott


Felmásztam a csuszira...


...és lecsúsztam (nagyon sokszor)....



....ugráltam a fáról....



...cipeltem a lapátot...


...kavicsoztam....


...anya pedig ezen az "izén" tolt. Nagyon szupi volt!!!


Délelőtt egy kicsit elmentünk Halászira a sógornőmékhez. Először úgy volt, hogy csak megyünk, ott vagyunk pár órát, aztán jövünk haza. De aztán végül a Rebeka ottmaradt. Majd holnap hozzák haza.
Jót játszottak az udvaron. Csúszdáztak, hintáztak, homokoztak, a Félix kavicsozott, földet szórt, lapátot húzkodott, turkált a kutya vizes táljában(:P), utána meg a faszállító (jól olvassátok!!:D) talicskán tologattam őket.
A sógorom főzött vaddisznó pörköltet, azt ebédeltünk. Nagyon finom volt! Még a Félix is evett belőle 2 nagyon pici kanállal (a harmadikat már kiköpte), amin nagyon csodálkoztam. 1,5 éves kora óta nem eszi meg sem a nokedlit, sem a pörköltet (a szaftot megeszi néha kenyérrel, de az is ritka). Nagyon örültem neki!!!
Délután megint elvitte az apu a Félixet egy kicsit biciklizni. Legalább így itthon meg tudtam csinálni néhány elmaradt dolgomat.
Fürdésnél megint hozta a formáját! Belekakilt a vízbe, és kifestette vele a csempét, és saját magát is. Fél órába telt, még fertőtlenítettem a kádat. Őt pedig visszatettem a kádba, engedtem neki új vizet, és most "ázik". Remélem a gyerek nem lesz kaki szagú, mint a kezem. Tuti, hogy legalább kétszer-háromszor lefürdetem. Tiszta büdi vagyok!:PPPP